ClickCease

LocationTopnička 11,10000 Zagreb

Call Us0917364841

Vaš vodoinstalater u Zagreb

Kako odabrati električni grijač vode?

Odabir pravog električnog bojlera za vaš dom može izgledati kao težak i zbunjujući zadatak, ali ne brinite – u ovom članku vodit ću vas kroz najvažnije čimbenike koje treba uzeti u obzir kako biste donijeli pravu odluku.

Veličina spremnika. Prva stvar koju treba uzeti u obzir je veličina spremnika tople vode koju želite. To uglavnom ovisi o broju osoba koje žive u vašem domu i njihovoj potrošnji tople vode. Spremnik od 50 litara trebao bi biti dovoljan za jednu osobu, dok će obitelj od četiri osobe trebati spremnik od najmanje 100 litara.

Snaga grijaćeg elementa. Snaga grijaćeg elementa određuje brzinu zagrijavanja vode. Što je veća snaga, brže će se voda zagrijati. Međutim, previsoka snaga može dovesti do stvaranja mjehurića zraka i pregrijavanja vode. Općenito, snaga od 3 kW je dovoljna za spremnik od 50 litara, dok je za spremnik od 100 litara potrebna snaga od 4,5 kW.

Energetska učinkovitost. Odabir energetski učinkovitog električnog bojlera važno je za smanjenje računa za struju. Potražite bojler s energetskom oznakom A ili višom. Također, razmotrite instaliranje tajmera kako biste mogli uključiti i isključiti uređaj i izbjeći gubitak energije kada nije potrebno.

Materijal spremnika. Električni bojleri dostupni su u različitim materijalima, uključujući nehrđajući čelik, emajlirani i stakloplastiku. Nehrđajući čelik je najotporniji materijal, ali i najskuplji. Emajl je jeftin, ali lako se može oštetiti. Stakloplastika je manje uobičajena opcija, ali je lagana i otporna na koroziju.

Jamstvo. Konačno, provjerite jamstvo koje nudi proizvođač. Većina električnih bojlera ima jamstvo od barem jedne godine, ali neki proizvođači nude dulja jamstva. Dulje jamstvo pokazatelj je kvalitete proizvoda i pruža vam veću sigurnost na duži rok.

Zaključno, odabir pravog električnog bojlera zahtijeva pažljivo procjenjivanje navedenih čimbenika. Razmotrite broj osoba u vašem domu, snagu grijača, energetsku učinkovitost, materijal spremnika i jamstvo proizvođača. Kada se ti faktori uzmu u obzir, bit ćeš u mogućnosti pronaći savršeni električni bojler za svoj dom.Ukoliko trebate instalirati električni bojler nazovite 091 7364841.Vaš Vodomajstor

Vodomajstor
Average rating:  
 0 reviews
Nazovi Odmah